Workshop és kerekasztal beszélgetés az INNOVA szervezésében

A projekt fő témája az Intelligens Szakosodási Stratégiák, valamint azok végfelhasználóinak valós igényei közötti kapcsolat feltérképezése az egyes közép-európai partner régiókban, illetve ellenőrző, monitoring rendszer kiépítése.

A projekt keretében online benchmarking eszköz, valamint az azon alapuló kompetencia térkép a jövőben lehetőséget biztosít a vállalkozásokat támogató szervezetek számára a piac szerkezetének meghatározására, a piaci rés azonosítására és olyan szolgáltatások kifejlesztésére, amelyek illeszkednek a végfelhasználói igényekhez.

A Debrecenben megrendezett workshop célja volt azoknak az üzleti modelleknek az azonosítása, amelyek jó gyakorlatként szolgálhatnak az Intelligens Szakosodási Stratégia megvalósításában közreműködő szervezetek számára.

A rendezvény fő célcsoportját a KFI potenciállal rendelkező innovatív kis és középvállalkozások alkották. A workshop során az INNOVA Észak-Alföld Nonprofit Kft. munkatársai Vámosi Gábor ügyvezető, Tálas Dorisz és Salya Nóra projektmenedzserek tartottak előadást az Intelligens Szakosodási Stratégia szerepéről Közép-Európában, valamint bemutatásra kerültek a SMART_watch projekt eddig elért eredményei, illetve további céljai is.

A résztvevők kerekasztal beszélgetés formájában megvitatták, melyek a legfontosabb innovációk a KKV-k életében, felmérésre kerültek a KKV-k szolgáltatásokhoz kapcsolódó igényei, megvitatták mi is az az Intelligens Szakosodási Stratégia (S3) és milyen annak kapcsolata a megyében működő KKV-kkal. Mindezek mellett sor került:

  • a vállalkozásokat támogató szervezetek meglévő szolgáltatásainak értékelésére a SMART_watch projekt keretében létrehozott kompetencia térkép használatával,
  • hiányzó szolgáltatások és adaptálandó területek vizsgálatára és
  • szolgáltatásfejlesztés céljából új ötletek összegyűjtésére a KKV-k számára az intelligens specializáció területén.

A konzorcium további célja, hogy a partnerek által megrendezésre kerülő workshopok visszajelzései és eredményei által folyamatos fejlesztéseket valósítsanak meg a kompetencia térképen, így a későbbiekben ingyenesen az érdeklődők rendelkezésére tudják bocsájtani azt. Cél egy jól működő, hasznos platform kialakítása, mely segít az innovációs potenciállal rendelkező KKV-k számára kiigazodni a vállalkozásokat támogató szervezetek szolgáltatási között.

A projekt az Interreg CENTRAL EUROPE Programból, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával, az Európai Unió és Magyar Állam társfinanszírozásával valósul meg.

Bővebb információ