SMART_WATCH „INTELLIGENS PIACOK REGIONÁLIS ÁGAZATI MEGFIGYELŐKÖZPONTJAI KÖZÉP-EURÓPÁBAN AZ INTELLIGENS SZAKOSODÁS TERÜLETÉN”

Az INNOVA, partnerként folyamatosan hozzájárul a projekt sikerességéhez. Az Ügynökség múlt év őszén Debrecenben workshop és kerekasztal beszélgetést rendezett helyi KKV-k bevonásával, munkatársai 2018. november 20 és 21. között pedig újabb szakmai rendezvényen vettek részt, melyet a szlovéniai Maribor városában rendezett meg a kutatás, fejlesztési és innovációs feladatokat is ellátó TECES, technológiai központként működő projektpartner.

A találkozó szakmai programjának keretében, politikai érintettek bevonásával került sor a partnerrégiókhoz kapcsolódó Regionális Innovációs Stratégiák bemutatására. Egy rendkívül aktív szakmai megbeszélés során megvitatásra kerültek a projekt második munkacsomagja során megalkotott Kompetencia térkép funkciói, hiányosságai és további fejlesztési irányai is.

A SMART_watch projekt ösztönzi az intelligens szakosodást az Európai Unió régióiban és támogatja a Regionális Innovációs Stratégiák kulcsszereplőit. Felméri a KKV-k szükségleteit, támogatja a Regionális Megfigyelőközpontokat és mindezek által ösztönzi az európai gazdaság, valamint a régiók innovációs potenciáljának és versenyképességének fejlődését.

A szakmai rendezvények visszajelzései és eredményei alapján, a konzorcium tagjai folyamatos fejlesztéseket valósítanak meg a Kompetencia térképen, annak érdekében, hogy a későbbiekben ingyenesen az érdeklődők rendelkezésére tudják bocsájtani azt. Cél egy jól működő, hasznos platform kialakítása, mely segít az innovációs potenciállal rendelkező KKV-k számára kiigazodni a vállalkozásokat támogató szervezetek szolgáltatásai között.

Tehát mi is valójában a Kompetencia térkép? Egy személyre szabott online benchmarking IKT (Információs és Kommunikációs Technológiák) eszköz a Regionális Megfigyelőközpontok számára, mely megteremti számukra a lehetőséget, hogy népszerűsítsék tudásalapú szolgáltatásaikat és reagáljanak a végfelhasználói igényekre.

Az INNOVA célja a jövőben a projekthez kapcsolódó fogalmak tisztázása, közérthetőbbé tétele, annak érdekében, hogy a végfelhasználók megismerkedhessenek a projekt által kínált lehetőségekkel. Ezen cél eléréséhez járul hozzá a márciusban megrendezésre kerülő tanulmányi kirándulásokkal egybekötött partnerségi együttműködést és hálózatosodást segítő találkozó is, mely az ausztriai projekt partner székhelyén kerül majd megrendezésre. A találkozón a résztvevők személyesen is megismerkedhetnek a projekt eddig elért eredményeivel.

A projekt az Interreg CENTRAL EUROPE Programból, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával, az Európai Unió és Magyar Állam társfinanszírozásával valósul meg.

Bővebb információ