SEAP/SECAP készítése

Bizonyára Ön is értesült róla, hogy a 2016. március 24-én megjelent „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése” című (TOP-3.2.1-15 kódszámú) felhívásnak köszönhetően, lehetőség van megyei önkormányzati konzorciumvezetői szinten összefogott és koordinált, a helyi önkormányzati konzorciumi tagok Fenntartható Energia Akciótervének (SEAP) felülvizsgálatára, illetve átdolgozására Fenntartható Energia és Klíma Akciótervvé (SECAP), vagy a saját SECAP-juk kidolgozására és/vagy a megye területén működő Helyi Fejlesztési Stratégiával rendelkező vidékfejlesztési közösségek SECAP-jainak összefogására.

Miért jó ez az önkormányzatoknak?

A SEAP/SECAP részletesen felméri a települési energiahatékonysági lehetőségeket és a megújuló energia potenciált ezzel alapot szolgáltat a jövőbeni energetikai beruházásoknak és megkönnyíti az önkormányzati döntéseket, emellett hozzájárul a szén-dioxid kibocsátás csökkentési célok eléréséhez.

A SEAP/SECAP által lehetővé válik, hogy részletesen feltérképezzék saját intézményeik, tömegközlekedésük, a településen működő vállalkozások, illetve a lakosság energia gazdálkodását és a különböző energia megtakarítási lehetőségeket, ezáltal olyan energetikai projekteket készíthetnek elő és valósíthatnak meg, melyek a fenntarthatóságot, a racionális energiagazdálkodást szolgálják. Az adott település erőforrásaira és lehetőségeinek figyelembe vételével kerül kidolgozásra, amely az átfogó célokat konkrét cselekvésekkel társítja, költségtervvel együtt, mellyel energiát, időt és költséget takarít meg. Meghatározza a kritikus beavatkozási pontokat, újszerű megoldásokat fogalmaz meg jó gyakorlatok figyelembe vételével.

Egyszóval egy SEAP/SECAP meglétével jóval könnyebben lehet pályázni energetikai jellegű kiírásokra, emellett az adott település energetikai megtakarítása – a SEAP/SECAP eredményeit felhasználva – jelentős mértékű lehet. Mindemellett nem kerül Önnek semmibe! A terv elkészítése teljes mértékben elszámolható a projekt keretében.

 2015-ben ügynökségünk 16 db SEAP-ot készített el 40.000 fő feletti városok részére, mellyel országosan is a legtöbb SEAP-ot készítő ügynökség lettünk.

 Szaktudásunk és tapasztalatunk garancia arra, hogy megkönnyítsük döntését amennyiben Ön is szeretne élni a pályázat nyújtotta lehetőséggel.

 Felhívjuk figyelmét, hogy a TOP-3.2.2-15 „Önkormányzatok által vezérelt, a helyi adottságokhoz illeszkedő, megújuló energiaforrások kiaknázására irányuló energiaellátás megvalósítása, komplex fejlesztési programok keretében” című kiírás műszaki, szakmai tartalmának egyik feltétele, hogy a támogatást igénylő vállalja, hogy legkésőbb a fenntartási időszakba léptetésig megszerzi a megyei önkormányzat támogató nyilatkozatát arról, hogy a projekt szerepel a megyei önkormányzat által összefogott és koordinált SEAP/SECAP akciótervekben, amennyiben ilyen létezik.

Szívesen állunk rendelkezésésre az energetikai pályázatokkal illetve a SEAP/SECAP elkészítésével kapcsolatosan! 

 

Keressen bennünket a 06/30/29 23 478-as telefonszámon, vagy írjon nekünk az info@lenergia.hu e-mail címen.