Állapotüzenet

Pályázható

Nemzeti Kastély- és Várprogram turisztikai célú fejlesztéseinek támogatása - GINOP 7.1.1-15

Magyarország Kormányának felhívása a Nemzeti Kastélyprogramban, illetve a Nemzeti Várprogramban szereplő kastély és vár helyszínek kijelölt projektgazdái részére (így a Budavári Ingatlanfejlesztő és Üzemeltető Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság, költségvetési szervek, nonprofit szervezetek és önkormányzatok számára), a tartós állami tulajdonban lévő kastélyok, várak védelme, megőrzése és turisztikai hasznosítása érdekében.
A Kormány a Partnerségi Megállapodásban célul tűzte ki a természeti és kulturális örökség megőrzését és védelmét. A cél elérését a Kormány a Budavári Ingatlanfejlesztő és Üzemeltető Nonprofit Kft., valamint az általa vezetett konzorciumok együttműködésével tervezi megvalósítani jelen felhívásban foglalt feltételek mentén.
 
Az együttműködés keretében a Kormány vállalja, hogy:
  • A felhívás feltételeinek megfelelő projekteket minimum 50 millió Ft, maximum 1500 millió Ft, (világörökségi helyszínen legfeljebb 3 000 millió Ft) közötti vissza nem térítendő támogatásban részesíti a rendelkezésre álló forrás erejéig.
  • a támogatási előleggel kapcsolatos feltételeknek megfelelő támogatott projekteknek a Felhívásban meghatározottak szerint támogatási előleget biztosít.
 
A támogatási kérelmet benyújtó szervezetek az együttműködés keretében vállalják1, hogy:
  • projektjük megvalósításával hozzájárulnak a hazai és külföldi turista látogatószám növekedése, és a turisták közvetlen és közvetett költéseinek növekedése célok eléréséhez.
  • a kapott támogatáson felül önerőből finanszírozzák a projektet.

Részletes pályázati információk és útmutató

Kategória: 
Vállalkozói
Intézményi