Hírek

SMART_watch MiniBook letöltési lehetőség
2019. október 10-én a Lenerg Energiaügynökség "Szelet a vitorlába" rendezvény keretén belül, szervezte meg a lakosság részére, a C-Track 50 energianapokat.
A LENERG partnerként részt vesz a Duna Transznacionális Program, Seed Money Facility program, DRiSET (DTP-SMF186) c. projektjében, 2018. szeptember 1. és 2019. augusztus 31.között, bolgár vezető partnerrel (ABEA), aki az energiaügynökségeket fogja össze Bulgáriában.
100% non-refundable support for installation of solar systems
Megjelent a "GINOP-4.1.3-19 Napelemes rendszer telepítésének támogatása mikro-, kis és középvállalkozásoknak" című pályázati kiírás. A vissza nem térítendő támogatás keretében pályázni lehet a kkv-k épületeinek és az épületekben folyó gazdasági-termelési folyamatok energiafogyasztásának fedezését szolgáló napelemes rendszerek telepítése.
A LENERG 2018-ban csatlakozott az EREK (European Resource Efficiency Knowledge Centre - Európai Erőforrás Hatékonysági Tudás Központ) hálózatához, melynek célja, hogy segítse az európai KKV-kat abban, hogy hogyan tudják energia és anyagköltségeit csökkenteni.
Megjelent a C-TRACK 50 projekt 1. hírlevele.
Az INNOVA, partnerként folyamatosan hozzájárul a projekt sikerességéhez. Az Ügynökség múlt év őszén Debrecenben workshop és kerekasztal beszélgetést rendezett helyi KKV-k bevonásával, munkatársai 2018. november 20 és 21. között pedig újabb szakmai rendezvényen vettek részt, melyet a szlovéniai Maribor városában rendezett meg a kutatás, fejlesztési és innovációs feladatokat is ellátó TECES, technológiai központként működő projektpartner.
Május 20-án kétmilliárdos kerettel újranyitja az elsőként tavalyelőtt meghirdetett konvektorcsere-támogatási ablakot az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) - jelentette be a szerdán indult, 38., Construma című építőipari kiállítás ÖkoCity elnevezésű standján Weingartner Balázs, a tárca fenntarthatóságért felelős államtitkára.
Az INNOVA Észak-Alföld Nonprofit Kft. 2017 júniusában indult „SMART_watch – Intelligens piacok regionális ágazati megfigyelőközpontjai Közép-Európában az Intelligens Szakosodás területén” című projektjének keretében került megrendezésre 2018. október 31-én „Az Intelligens Szakosodási Stratégia és a KKV-k kapcsolatának feltérképezése” című workshop és kerekasztal beszélgetés.