Hírek

Megjelent a C-TRACK 50 projekt 1. hírlevele.
2 milliárd forint keretösszeggel indul újra az Otthon melege program konvektorcsere alprogramja. A pályázatból elnyerhető támogatás a költségek 60 százalékát is fedezheti. Egy háztartás vagy magánszemély legfeljebb 750 ezer forint támogatást kaphat.
Az INNOVA Észak-Alföld Nonprofit Kft. 2017 júniusában indult „SMART_watch – Intelligens piacok regionális ágazati megfigyelőközpontjai Közép-Európában az Intelligens Szakosodás területén” című projektjének keretében került megrendezésre 2018. október 31-én „Az Intelligens Szakosodási Stratégia és a KKV-k kapcsolatának feltérképezése” című workshop és kerekasztal beszélgetés.
A Climate-KIC által globálisan szervezett 24 órás esemény lényege, hogy a résztvevők csapatokba szerveződbe 24 óra alatt a helyi szervező által felvetett problémákra keresnek megoldásokat, majd ezt prezentálják egy kisebb verseny keretében.
2018. március 1-jével indult a C-Track 50 c. projekt a LENERG Energiaügynökség Nonprofit Kft. részvételével, összesen 13 partnerrel. A projekt a Horizont 2020 programon belül valósul meg, melynek fő célja, hogy iránymutatást adjon az önkormányzatoknak a hosszú távú energiapolitikai prioritásaik meghatározására, és elősegítse a helyi, regionális és országos hatóságok, szervezetek együttműködését egy ambiciózus fenntartható energia és klíma akcióterv megvalósítására, hogy 2050-re elérjék a szén-dioxid semlegességet. A szén-dioxid semlegesség ez esetben egy minimum 80%-os kibocsátás csökkentést jelent, melyet megújuló energiák használatával és energiahatékonysági intézkedésekkel érnek el,
A LENERG Energiaügynökség Nonprofit Kft. 2017 őszén nyert támogatást az EGT és Norvég Alapokból.
A természettudományi képzés fejlesztéséhez járul hozzá a Földtudományi Intézet öt új kihelyezett tanszéke, melyek alapító dokumentumait pénteken írták alá a kar és a képzésben résztvevő cégek vezetői a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Karán.
A Smart Home rendszerek előnyeiről tartottunk előadást Hajdúböszörményben, a CitiEnGov projekt keretében.
A Hajdú-Bihar megyében működő kis- és középvállalkozásokat sújtó adminisztratív terhek és a bürokrácia csökkentése a célja annak a nemzetközi projektnek, amelybe a megyei önkormányzat is bekapcsolódott hat országgal közösen. A program része az elektronikus ügyintézés erősítése, végső soron pedig a vállalkozások növekedésének és fejlesztésének támogatása, valamint a versenyképességük javítása.
A LENERG Energiaügynökség Nonprofit Kft. tisztelettel meghívja Önt az EGT és Norvég Alapok finanszírozásában megvalósuló “Az ESCO szerepe és jelentősége a megújuló energia és energiahatékonysági beruházások finanszírozásában a klímaváltozás hatásainak csökkentésében” c., HU01-0026-COOPER-B2-2017 számú projekt keretében tartandó nyitó workshopjára.