Hírek

2018. március 1-jével indult a C-Track 50 c. projekt a LENERG Energiaügynökség Nonprofit Kft. részvételével, összesen 13 partnerrel. A projekt a Horizont 2020 programon belül valósul meg, melynek fő célja, hogy iránymutatást adjon az önkormányzatoknak a hosszú távú energiapolitikai prioritásaik meghatározására, és elősegítse a helyi, regionális és országos hatóságok, szervezetek együttműködését egy ambiciózus fenntartható energia és klíma akcióterv megvalósítására, hogy 2050-re elérjék a szén-dioxid semlegességet. A szén-dioxid semlegesség ez esetben egy minimum 80%-os kibocsátás csökkentést jelent, melyet megújuló energiák használatával és energiahatékonysági intézkedésekkel érnek el,
A LENERG Energiaügynökség Nonprofit Kft. 2017 őszén nyert támogatást az EGT és Norvég Alapokból.
A természettudományi képzés fejlesztéséhez járul hozzá a Földtudományi Intézet öt új kihelyezett tanszéke, melyek alapító dokumentumait pénteken írták alá a kar és a képzésben résztvevő cégek vezetői a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Karán.
A Smart Home rendszerek előnyeiről tartottunk előadást Hajdúböszörményben, a CitiEnGov projekt keretében.
A Hajdú-Bihar megyében működő kis- és középvállalkozásokat sújtó adminisztratív terhek és a bürokrácia csökkentése a célja annak a nemzetközi projektnek, amelybe a megyei önkormányzat is bekapcsolódott hat országgal közösen. A program része az elektronikus ügyintézés erősítése, végső soron pedig a vállalkozások növekedésének és fejlesztésének támogatása, valamint a versenyképességük javítása.
A LENERG Energiaügynökség Nonprofit Kft. tisztelettel meghívja Önt az EGT és Norvég Alapok finanszírozásában megvalósuló “Az ESCO szerepe és jelentősége a megújuló energia és energiahatékonysági beruházások finanszírozásában a klímaváltozás hatásainak csökkentésében” c., HU01-0026-COOPER-B2-2017 számú projekt keretében tartandó nyitó workshopjára.
Kedvezőbb feltételekkel és egyszerűbben igényelhető a január 8-tól indult 0%-os hitelpogram, melyet magánszemélyek, társasházak, és lakásszövetkezetek igényelhetnek, minimum 10%-os saját forrással, többek között fűtési rendszerek korszerűsítésére, szigetelésre, nyílászárók cseréjére, valamint megújuló energiaforrások, vagyis napelemek, napkollektorok, hőszivattyúk, vagy korszerű faelgázosító berendezések beépítésére.
Nemzetközi peer review, Hajdú-Bihar megye, Debrecen, 2017. december 4-7. A LENERG Energiaügynökség Nonprofit Kft. december 4-7. között Debrecenben rendezte meg 7 ország részvételével (Egyesült Királyság, Olaszország, Bulgária, Spanyolország, Németország, Románia és Magyarország) a soron következő COALESCCE peer reviewt.
A modern társadalom és gazdaság hatalmas mértékű igényeinek kielégítése miatt természeti erőforrásaink és energiahordozóink egyre szűkösebb mértékben állnak rendelkezésünkre. Mindennek következtében nem csupán energiaellátásunk, hanem Földünk éghajlatának és ökoszisztémájának állapota is veszélybe került. A visszafordíthatatlan természeti károk és a társadalmat is negatívan érintő hatások mérséklése érdekében nélkülözhetetlenné vált a fogyasztás mérséklése és strukturális átalakítása, az ehhez szükséges aktív és tudatos társadalmi szerepvállalás foganatosítása.
Mintegy tizenöt gyógyfürdő képviselőjének részvételével tartottuk meg az első, termál- és gyógyfürdők korszerűsítésére biztosítható ESCO finanszírozással kapcsolatos régiós Infónapunkat, melyet közösen szerveztünk a Termál-Egészségipari Klaszterrel. Az infónap célja volt, hogy a hazai gyógy- és termálfürdők energetikai korszerűsítésének, fejlesztésének, gazdaságosabb üzemeltetésének finanszírozására adjon tájékoztatást.