Energiatudatossági képzés

A felismerés, miszerint a fogyasztói viselkedés megváltoztatása meghatározó erővel bír környezetünk szempontjából, már számos intézkedésre késztette az emberiséget, azonban az előrejelzések továbbra is az energiafogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás növekedésével számolnak. Ennek érdekében további, hatékonyabb erőfeszítésekre van szükség. Az erőforrásigények és kibocsátások fő mozgatórugója a fogyasztás. A fogyasztói lánc végén pedig maga az egyén áll. Ez által az egyén életmódja és szükségletei határozzák meg a fogyasztói szokások megváltoztatására irányuló intézkedések hangsúlyának jövőbeli mértékét.

A TOP-3.2.1 -  Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése – pályázatban szerepel egy kötelezően elvégzendő modul, mely Tájékoztatási, képzési anyag kidolgozását, képzés tartását írja elő:

Az energetikai beruházással érintett épület(ek) állandó használóit oktatásban kell részesíteni az alkalmazott megoldásokról, a helyes üzemeltetés szabályairól, valamint a beruházás környezeti hozadékairól, melyet az épületüzemeltetésben vagy épületenergetikában illetve energiamenedzsmentben jártas szakértő végezhet.

A LENERG Energiaügynökség Mérnöki és Tanácsadó Nonprofit Kft. az ország egyik meghatározó energiaügynöksége, Ügynökségünk speciálisan ehhez a pályázathoz kapcsolódóan dolgozta ki munkaanyagát, - melyet sikeresen alkalmaztunk a gyakorlatban is - melynek köszönhetően teljesíthető a kiírásban elvárt kötelezettség.

Bízunk abban, hogy ezzel a szolgáltatásunkkal is bővíthetjük kapcsolatainkat, melyhez ügynökségünk minden segítséget megad úgy, mint szaktanácsadó.