Bemutattuk a Smart Home rendszereket

Az Interreg Central Europe program nyertes projektje a CitiEnGov projekt, melynek fő célja a közép-európai városok és régiók élhetőbbé tétele, mind a magánélet, mind a munka szempontjából. Ezt a projekt partnerek a specifikus célok elérésével kívánják megvalósítani, melyek:

  • integrált területi tervek fejlesztése és megvalósítása a megújuló energiaforrások használatának ösztönzésére és az energiateljesítmény javítására; 
  • koncepciók és eszközök tervezése és tesztelése a közép-európai vidéki területek energiamenedzsmentjének javítására; 
  • a kifejezetten a közép-európai vidéki területek számára tervezett alacsony szén-dioxid kibocsátást célzó energiastratégiák és szakpolitikák javítása.

A projekt kiindulási gondolata az, hogy az energia horizontális politika, magába foglal más általános politikákat és jelentős hatást gyakorol a gazdaság-társadalmi környezetre. Ebből az álláspontból kiindulva a különféle közintézményekre – különös tekintettel az egyes városokra – nagyon komoly szerep hárul azáltal, hogy kezdeményezői lehetnek az energetikai átalakulásnak és megújulásnak.

A projekt eredményeként a megújuló energiák és a klímaváltozás elleni küzdelem jobb menedzsmentje valósul majd meg Közép-Európában, köszönhetően a projekt keretében újonnan létrehozott vagy funkciójában megújításra kerülő városüzemeltetésnek, vagy energetikai részlegeknek, amelyek horizontális szolgáltatásokat nyújtanak.

A projekt egyik fő eleme egy kísérleti energiamonitoring tevékenység, melybe 10 db hajdúböszörményi háztartást vontunk be. Ennek köszönhetően tartottuk meg hajdúböszörményben az Energy cafe rendezvényünket, ahol a Smart Home rendszerek energetikai előnyeiről tájékoztattuk az érdeklődőket.

Galéria megtekintése